Historia i dzień obecny Festiwali rockowych w Jarocinie
Strony: 1
Grupowicz Gaduła
Organizatorzy J2006 zasłaniali brak organizacji Małej Sceny zakazem POLICYJNYM.
O tym mówi, m in Walter Chełstowski w rozmowie z Jarocin-Festiwal.com.
Wg organizatorów policja zabroniła organizacji koncertów w amfiteatrze.
Tymczasem udało nam się ustalić, że JOK przedkładając w Komendzie Powiatowej Policji w Jarocinie dokumentację z prośbą o wydanie opinii w zakresie spełnienia warunków bezpieczeństwa przez organizatora imprezy masowej , nie uwzględnił Amfiteatru jako miejsca planowanej imprezy masowej.
Mówiąc prościej: POLICJA NIE MOGŁA ZAKAZAĆ MAŁEJ SCENY, PONIEWAŻ ORGANIZATORZY NIE MIELI NAWET ZAMIARU ROBIć KONCERTóW NA MAŁEJ SCENIE Nie rozmawiali o tym z Policją :(
Kłamstwo ma krótkie nogi... Przecież wszystko da się ustalić...
Brak słów... :|
Pisaliśmy też już o opinii wieloletniego szefa zabezpieczenia Festiwalu, ale wspomnimy o tym jeszcze raz:
Policja nie może zakazać organizacji koncertów w Amfiteatrze!
Grupowicz dość aktywny
A jednak tutaj był problem. Ciekawy jestem jak długo ludzie będą oszukiwać się wzajemnie? Nie prościej powiedzieć od razu, w czym leży problem?
Ludzie przyjeżdżający na te imprezy, myślę, że chcą prawdy. Jarociński festiwal zawsze był przeciwny zakłamaniu. A tu co? Szkoda gadać.
Mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie pod tym względem lepiej. Gdy organizatorzy stracą zaufanie fanów, to kto przyjedzie na taką imprezę? Pozdrawiam =D
Grupowicz Bardzo Aktywny
napewno organizatorzy woleli zrobic wszystko w jednym miejscu bo latwiej wtedy wszystko kontrolowac, heh a moze bali sie o ten swoj pieknie odremontowany amfiteatr
Nowy Grupowicz
smutne. bez amfitetaralnej małej sceny to juz nie ten festiwal :/ przeciez tak na dobrą sprawę małej sceny nie było...
No pieknie, pięknie.. Kłamstwo ma rzeczywiście krótkie nogi.. Już mi wcześniej jakoś tak zalatywało.. No pięknie, pięknie, nie ma to jak mówić to, co idzie po własnej mysli i.. po ręce..
"NIE WIERZĘ JUŻ JOKowi, NIE..!"
Strony: 1