Historia i dzie obecny Festiwali rockowych w Jarocinie
Grupowicz Gadua
Wklejam tutaj. Wpis pochodzi z jednego z komentarzy do naszej ankiety w sprawie: Kto powinien graæ w Jarocinie 2006, a kto nie. Z listy zespo³ów wybranych SMSami. Autorem jest Bobi, który komentuje wypowiedzi Internautów, którzy twierdz±, ¿e w Jarocinie powinny graæ zespo³y tylko punkowe. Reggae nie.
No Pankowie Punkowcy , cos Wam sie popierdzieli³o, bo chyba jeste¶cie za m³odzi ¿eby widzieæ stary Jarocin , albo ktos Wam naopowiada³ bzdur.
Reggae zawsze by³o w Jarocinie co najmniej na równi z Punkiem, a w niekórych latach nawet "Brylowa³o".
Izrael, Daab, Bakszysz, Imanuel, Gedeon Jerubal, Grass, Rokosz, R.A.P, Kryterium, "oko³oreaggowe"Brygada Kryzys, ¦mieræ Kliniczna, Tilt itd... - te kapele z muzykami g³ównie wywodz±cymi sie w³a¶nie z Punkowych korzeni wspó³tworzy³o ten Festiwal.Gadaja tu Ci , którzy tak naprawdê jak czytam, ma³o wiedz±, albo im sie wydaje tylko ,¿e co¶ wiedz±.
Kolo Banach Piotr -za³o¿yciel indios bravos, którego kto¶ tu opierdziela tez tworzy³ ten Festiwal, jakby kto¶ chcia³ wiedzieæ. Lata 80 - Grass, Kryterium , Kumader, Kolaboranci, Lata 90 - Dum Dum, Hey.
ib gra zajebiste , szczere koncerty, ¶wietnie ,¿e tu zagraj± i chêtnie zobacze Banacha o 15 lat starszego na tej scenie:)
Ma³o???
Wystapi mnówstwo kapel z przes³uchañ , tam mam nadzieje ,¿e bêda bandy , które bêd± inspirowa³y przysz³o¶æ muzyczn±, oby.
Pozdrówki i do zoba na Fe¶cie, moja córka tyle o nim s³ysza³a ode mnie , teraz jedzie tam ze mn±.
Gość
Fecet ma racje, za mocno ludzie jad± po reggae, ale có¿ - ju¿ tak bywa.
Fajnie mieæ takiego tatê, który tyle razy by³ na Jarocinie ;)
Nowy Grupowicz
ehh , ³ezka siê w oku krêci ale to se ju¿ ne vrati :/
kolega ma racjê, by³o reggae , punk , metal podzielone tematycznie
nie wyobra¿am sobie ¿eby teraz , chocia¿ to tylko pop³uczyny po starym Jarocinie , nie by³o reggae