Historia i dzień obecny Festiwali rockowych w Jarocinie
Grupowicz Gaduła
http://www.jarocin-festiwal.com/2008/2008.html
Zapraszamy do zabawy
Nowy Grupowicz
Osobiście NIE podoba mi się selekcja negatywna.
;-)
Grupowicz Gaduła
Facet napisał:
Osobiście NIE podoba mi się selekcja negatywna.
;-)
W jakim kontekście? :-)
Nowy Grupowicz
W kontekście ankiety: kto NIE powinien zagrać. Muzyka z natury jest czymś radosnym, ma być zabawą (nawet kontestatorski punk), dlaczego uruchamiać i podsycać negatywne emocje? Tak samo dyskusja: Dawid Bard - nie, Ner-w - nie. Mi akurat podobają się obie kapele, choć każdej sporo brakuje do takich np. Zeppelinów ;) Trochę luzu i radości - festiwal się zbliża :) Może postawmy pytanie: kto jeszcze powinien zagrać? :)
Facet napisał:
W kontekście ankiety: kto NIE powinien zagrać. Muzyka z natury jest czymś radosnym, ma być zabawą (nawet kontestatorski punk), dlaczego uruchamiać i podsycać negatywne emocje? Tak samo dyskusja: Dawid Bard - nie, Ner-w - nie. Mi akurat podobają się obie kapele, choć każdej sporo brakuje do takich np. Zeppelinów ;) Trochę luzu i radości - festiwal się zbliża :) Może postawmy pytanie: kto jeszcze powinien zagrać? :)
Podoba mi się Twoja argumentacja i rozumiem ją.
Ale jestem pewien, że większość głosujących potraktuje NIE jako zabawe - rownie jak TAK. :-)
Osobiście, miałem problem z wyborem zespołów na TAK :-( Trzy tylko.
Nie słuchałem wszystkich zgłoszonych, ale na pewno zamiast zespołów zagranicznych wolałbym posłuchać jakiś polskich - nawet tych mało znanych. A może przede wszystkim.
Natomiast NIE czasem też trzeba wyrazić (moim skromnym zdaniem), no bo jeśli się nie powie, to przyjedzie się na trzy zespoły, a nie na piętnaście (stosując skrót myślowy).
Dla przypomnienia THE DOLLS - J2006