Historia i dzieñ obecny Festiwali rockowych w Jarocinie
Nowy Grupowicz
no a np. Kolaboranci? Wiem ¿e to jest Post Punk, ale zespó³ siê niedawno reaktywowa³ (niedawno... 2006 rok )
Jezus Chytrus, Spó³dzielnia inwalidów ju¿ nie graj±? przepraszam ¿e nie jestem zorientowany, ale nigdzie nic nie jest napisane o Tych zespo³ach ...
a tak wogóle Happysad? nie no prosze nie róbcie tego Jarocinowi, tu nie ma miejsca chyba dla durnego pipczenia dla 13 latek..
a Moskwa by³a na Przystanku woodstock w 2005 roku, to powinna przyjechaæ do Jarocina, w koñcu to na Jarocinie zyska³a s³awê...
no i Dezerter... niestety siê skomercjalizowa³, ale mogliby zagraæ jakie¶ starsze, lepsze kawa³ki..
a i Kobranocka? I nie kojarzcie tego zespo³u tylko z "kocham Cie jak Irlandiê", a poza tym kiedy¶ nie¼le ''dawali czadu'' ;)
no i to tyle prawdopodobnie...
WiatereK napisał:
Prawda jest taka, ¿e zabieraj± ludziom miejsce do zabawy. A takich mamy ma³o. Denerwuj± mi Ci zagraniczni wykonawcy? Po cholere te anglojêzyczne zespo³y? Rozumiem gdyby to by³y kapele gdzie¶ z okolicy Polski. A co do buntu, to tu ju¿ nie da siê naprawdê zbuntowaæ, bo w³adza stwarza pozory demokracji. ;]
Dzieci bieda jeszcze nie przycisnê³a. Ale jak rodzice kasy nie bêd± mieli, albo ich odradzaj±ce siê ZOMO spa³uje to mo¿e siê zbuntuj±.
Na razie starsi musz± daæ przyk³ad. Tak jak pod koniec lat 80-tych. WZZ i strajk w Stoczniach.
Nowy Grupowicz
Je¿eli chodzi o dyrektorów - Kurzawa wylecia³, w sumie nie wiem dlaczego, ale festiwal za jego czasów by³ lepszy moim zdaniem (chyba co¶ tam by³o z tym zad³u¿eniem po festiwalu...zreszt± ma³o wa¿ne). No sza³u nie by³o, ale Wiraszko to totalne nieporozumienie...Te kapele...wydaje siê, jakby zaprasza³ je dlatego, ¿e on lubi s³uchaæ takiej muzyki. Brytyjski rock itp...Ja tego nie chcê i bojkotuje ten festiwal. Równie¿ Was do tego namawiam. Tylko czekaæ, jak za rok karnety bêd± po 300z³, a ka¿dego dnia na scenie królowa³ bêdzie inny gatunek muzyczny. To bêdzie gwó¼d¼ do trumny...
Ogólnie...do dupy;/
Gość
Mam ju¿ 35 lat i chcia³abym pojechaæ do Jarocina z córk±.Pos³ucha³abym Armiê.Defekt Muzgó, Piersi,.Kazika,Psy Wojny,Ksu itp.Jarociñskie stare sprzed 20 lat klimaty, a nie Marysiê Peszek.Sory ,ale Jarocin to ju¿ komercja i te ceny biletów.Nie dziwcie siê,¿e ludie wchodz± na lewo.......Pozdraiwam
Grupowicz Gadu³a
Krytyk napisał:
Je¿eli chodzi o dyrektorów - Kurzawa wylecia³, w sumie nie wiem dlaczego, ale festiwal za jego czasów by³ lepszy moim zdaniem (chyba co¶ tam by³o z tym zad³u¿eniem po festiwalu...zreszt± ma³o wa¿ne). No sza³u nie by³o, ale Wiraszko to totalne nieporozumienie...
Na tym forum Kurzawa by³ krytykowany. I s³usznie. Mo¿na poczytaæ w archiwum. Nie ma sensu powtarzaæ.
Na tle tego co "stworzy³" Kurzawa - Wiraszko wypada o wiele lepiej. Choæ i tu sporo zastrze¿eñ jest, a dotycz± g³ównie spraw organizacyjnych.
Trzeba te¿ pamiêtaæ, ¿e wg tego przynajmiej co mówi±, za dobór i organizacjê Du¿ej Sceny odpowiada £ukasz Minta, a za Scenê konkursow± i pozosta³e sprawy JOK i Miasto, czyli Wiraszko i Ka¼mierczak obecnie.
Nowy Grupowicz
Mo¿e i Minta, ale przecie¿ kto¶ to musi zaakceptowaæ. Musi byæ jaka¶ kontrola ze strony miasta. I z pewno¶ci± owa aprobata jest.
Co wracam poci±giem z Poznania, to s³yszê jak kto¶ siê krytycznie wypowiada o o festiwalu w Jarocinie.
Nowy Grupowicz
Pojawi³y siê ostatnie zespo³y, a wraz z nimi kolejny zawód. Armia, Acid Drinkers i wzglêdnie Tilt. Wszystko inne zespo³y to bieda...Gdybym je us³ysza³ jeden po drugim, pewnie nawet bym nie dostrzeg³ ró¿nicy - s± schematyczni i nudni (podobnie jak ja krytykuj±c festiwal). Do tego na stronie festiwalu jest b³±d : Powinno byæ The International Noise Conspiracy (nie ConspiraNcy).
Tyle.