Historia i dzień obecny Festiwali rockowych w Jarocinie
Nowy Grupowicz
oj bieda z tym Jarocinem... zobaczymy jaka będzie druga "dziewiątka" zespołów bo jak narazi to nic z czym się Jarocin kojarzy chyba ze mam złe wyobrażenia:]
Organizatorzy podali, że przepraszają :-)
Szanowni Państwo pragniemy poinformować, iż zespół Setting The Wood On Fire został zakwalifikowany przez organizatorów do 120 zespołów w II etapie konkursu Małej Sceny Jarocin Festiwal 2008. Omyłkowo - winą przeoczenia organizatorów - nie został wpisany na opublikowaną wcześniej, oficjalną listę. Za całe zamieszanie serdecznie przepraszamy!
Nowy Grupowicz
Grześko napisał:
oj bieda z tym Jarocinem... zobaczymy jaka będzie druga "dziewiątka" zespołów bo jak narazi to nic z czym się Jarocin kojarzy chyba ze mam złe wyobrażenia:]
eee tam bieda .... NER-W gra i to jest ważne ....
jak by ktoś nie zauważył to dziś sie pojawił news kogo wybrali ....
Nowy Grupowicz
no oglosili wyniki i nadal bieda jesli chodzi o caly ten konkurs!
Revox - Japanese Classic Music / Melodramatic Popular Song / Classical Opera and Vocal co to jest?!
Kiev Office - to grupa Gdyńska poruszająca się w klimatach ogólnie pojętego Indie, Alternatywy, Lo-fi z elementami Post-Punku; generalnie jest to masło z domieszka dzemu ale tak naprawde sluzy jako klej do tapet. no ludzie litosci...
do muzyki samej jako tako nic nie mam bo nie mi decydowac co jest fajne a co nie ale jak na mnie to niewiele z tych kapel nadaje sie na jarocin...
Jurorzy konkursu młodych zespołów Jarocin Festiwal 2008 wyłonili 18 finalistów, którzy zagrają w Jarocinie! Artyści będą walczyć o Grand Prix Festiwalu i Nagrodę Publiczności. Laureaci zaprezentują się trzeciego dnia na scenie głównej. Finałowa 18-tka zostanie również uwieczniona na przygotowywanym specjalnie z tej okazji wydawnictwie płytowym: "GENERACJA XXI - MAŁA SCENA JAROCIN FESTIWAL 2008". Szczegóły wkrótce!!!! Oto finałowa lista:
Tomasz Janas (Gazeta Wyborcza - Poznań):
ALIEN AUTOPSY, SKAMBOMAMBO,SNOWMAN
Robert Sankowski (Gazeta Wyborcza):
DALE NIXON,CHEMICAL GARAGE, OBIBOX
Angelika Kucińska (Przekrój, Machina):
CALIFORNIA STORIES UNCOVERED,SETTING THE WOODS ON FIRE,GENTLEMAN
Ryszard Gloger (Radio Merkury):
NER-W, STOLICA REGGAE, VOTUM
Piotr Stelmach (Polskie Radio 3):
KIEV OFFICE, SUBLIM, FOLDER
Robert "Pegaz" Zawieja (Eska Rock):
REVEROX, ROCKAWAY, LABIRYTM
Grupowicz niezbyt rozmowny
Z kapel konkursowych podobaja mi sie -Skambomambo,Obobox,N-erw, Stolica reggae>Mysle ze sa to zespoly niezle .Reszty zespołow nieznam.
Nowy Grupowicz
Obstawiam Votum, poza tym miałam okazję widzieć niedawno CHEMICAL GARAGE i też całkiem fajny zespół. Poczekamy, zobaczymy:)
Grupowicz niezbyt rozmowny
Byłby niezły numer jakby kapela ska wygrała Jarocin.
Nowy Grupowicz
Jestem zadowolona z tegorocznego konkursu , obie nagrody od jury i publiczności zgarnęli moi faworyci! :applause: