Historia i dzień obecny Festiwali rockowych w Jarocinie
Grupowicz Gaduła
Kiedy popatrzeć po forach internetowych zespołów, których występ już ogłoszono, to można się poczuć trochę rozczarowanym.
Mały jest oddźwięk informacji o tym, że wykonawcy, którym fora są poświęcone, będą grać w Jarocinie.
Choćby na Forum Myslovitz. Jak dotychczas jeden post. U Armii cisza kompletna. U Heya trochę więcej. Na Indios Bravos cisza. Habakuk cisza. Trochę mówi się na forach regałowych. Ale za to na usenecie cisza... :sleep:
Za to dłuższe dyskusje można napotkać o występach na różnego rodzaju darmowych koncertach. Tak to jakoś widać... Może nie wszystko obejrzeliśmy? Miejmy nadzieję.
Nowy Grupowicz
Sami prawdziwi i oddani fani... jak za darmo to ide jak nie to .... nikt nie ma czasu
Grupowicz niezbyt rozmowny
No chyba lepiej jak jest za darmo...to jest nastepny powod dla ktorego ludzie wolą jechac na Woodstock... (ktory jest tydzien po Jarocinie!!!!)i w ogole 50 zeta za 3 dni to juz przesada!!!!!!!!
A w ogole to mma nadziej, ze w trzeci dzien(o ktorym za wiele jeszcze nie wiadomo)wystąpią jakieś pożadne punk'owe kapele!! Kurde w tamtym roku stwierdzono, że przyjechało mnóstwo punk'ów i że Jarocin jest Festiwalem typowo punk'owym, choć takim być nie miał a oni mi tu nagle z dniem w rytmach reggae i myslovitz wyskakują....:/
Mam jakieś złe przeczucie co do tegorocznego festiwalu, ale mam nadzieję, że chociaż to 10tys.osób przyjedzie!!
Ale nadal uważam, że organizatorzy kompletnie nie myśl :/
LoL, popieram...
W sumie w zeszłym roku ludzie mówili że to 40 złotych bodajże to byłą cena porażka. Wiadomo jak biedne punki...
A teraz? Chyba zjedzie burżuazja!
Jak dla mnie to albo będą tańsze bilety i będzie to dlaej Festiwal w Jarocinie, albo specjanie im więcej zarobić, bo to małe miasteczko w końcu... ale nie dla legendy swojej. Legenda zdecydowanie przerosłą festiwal.
Miasto zarabia na legendzie.
Nowy Grupowicz
Szory,ale ja wolę jechać na łudstok...i już nawet nie chodzi o to,że darmowe, tylko o zespoły. No bez przesady, Myslovitz, Pogodno...Archive... to bez sensu, gdzie jest PUNK?!! Jak dla mnie to raczej nie ma po co jechać... No przepraszam- Dezerter.
Pozdr.
Grupowicz Gaduła
mysza_jabol napisał:
Szory,ale ja wolę jechać na łudstok...i już nawet nie chodzi o to,że darmowe, tylko o zespoły. No bez przesady, Myslovitz, Pogodno...Archive... to bez sensu, gdzie jest PUNK?!! Jak dla mnie to raczej nie ma po co jechać... No przepraszam- Dezerter.
Pozdr.
Chyba jeszcze nie wiadomo kto zagra na Przystanku? Mi się wydaje, że na PW mało było punku raczej...
Nowy Grupowicz
Jarocin-Festiwal napisał:
. U Heya trochę więcej. Na Indios Bravos cisza.
Na forum Hey całkiem sporo o festiwalu. Są nawet 2 wątki:
http://hey.pl/smf/index.php?topic=1774.0
oraz
http://hey.pl/smf/index.php?topic=1772.0
u Indios jest też wątek:
http://www.ibravos.webd.pl/forum/viewto … 69&start=0
Grupowicz Bardzo Aktywny
Jarocin-Festiwal napisał:
mysza_jabol napisał:
Pozdr.Chyba jeszcze nie wiadomo kto zagra na Przystanku? Mi się wydaje, że na PW mało było punku raczej...
zazwyczaj na przystanku sa dwie-trzy kapelki punkowe (jakis fajny stary punk) a biorac pod uwage ze woodstok jest krotszy od jarocina,to i tak niezly wynik,podejrzewam wiec ze wiekszosc pojedzie do Owsiaka, szkoda ze ktos proboje skiepscic na sile taka fajna impre jaka byla w jarocku
Nowy Grupowicz
na liscie zespolow zgloszonych do wystepu na woodstocku znalazl sie WLOCHATY..jak organizatorzy pomysla to go wybiora no ale innych "gwiazd" jak narazie nie widac na liscie.. a co do zepolow w Jarocinie to tak troche kazdy z innej parafi..moze bedzie kolorowo :) no i faktycznie te 50zl za wstep to troche wygorowana cena no ale mam nadzieje ze zalowac nie bedziemy.a powiedzcie mi prosze jak to jest z pobytem w Jarocinie..mozna przyjechac sobie kilka dni przed festiwalem czy tak raczej nie bardzo?
Agatyk napisał:
na liscie zespolow zgloszonych do wystepu na woodstocku znalazl sie WLOCHATY..jak organizatorzy pomysla to go wybiora no ale innych "gwiazd" jak narazie nie widac na liscie.. a co do zepolow w Jarocinie to tak troche kazdy z innej parafi..moze bedzie kolorowo :) no i faktycznie te 50zl za wstep to troche wygorowana cena no ale mam nadzieje ze zalowac nie bedziemy.a powiedzcie mi prosze jak to jest z pobytem w Jarocinie..mozna przyjechac sobie kilka dni przed festiwalem czy tak raczej nie bardzo?
a ktoz ci zabroni przyjechac to w koncu wolny kraj :D