Historia i dzień obecny Festiwali rockowych w Jarocinie
Grupowicz Gaduła
:D
Piki napisał:
Ja bym chętnie zobaczył plakat w starym stylu - takim jak z lat 80 tych
moze i tu by się Kain May przydał ?
Wydaje mi się, że mało był zaangazowany kiedykolwiek w jakiekolwiek porjekty jarocińskie - oprócz malowania na scenie... Tak z pamieci w tej chwili...
Mi sie też jakoś z Jarocinem nie kojarzy... Ale przeciez wielu jest artystow, ktorzy kiedys grali czuja klimat - a obecnie sa znanymi grafikami lub fotografami... Oni mogliby cos zrobic...
Mozliwe ze JOK sie tym zajmie :-)))
Ale trzeba tez patrzec na nowe czasy, i te buraki... :-))))
Kolejna propozycja :-)
Punkówa (pamiętająca jeszcze Wlkp. Rytmy Młodych) - stawiająca irokeza :-)))
Nowy Grupowicz
Siemano dopiero sie zalogowałem
Ja proponuje coś w takim stylu
Może nie dokładnie takie coś ale kontakt artsty z publika na jednym zdjeciu, najlepiej sceny jarocińskiej - w czerni i bieli :D
pozdrawiam
Ooo! Sam robiłeś? Mi ogólnie najbardziej się podobaja plakaty biało czarne i z czerwonymi napisami. Fajny ten projekcik jest, ciekawy, ciekawy... Ogolnie to pewnie jakoś maj-czerwiec się dowiemy jak takie plakaciki będą wyglądac, bo potrzebna jest reklama do sprzedaży biletów, a karnety do kupienia pod koniec maja... :D Szykujmy portfele!
Nowy Grupowicz
Siemano Łysa zbieg okolicznosci bo na mnie Łysy wołają ;) taa sam zrobiłem na szybko fajny efekt wyszedł. Fajnie by było takie coś gdzieś na murze zobaczyc :D
Grupowicz Gaduła
szczeniak napisał:
Siemano dopiero sie zalogowałem
Może nie dokładnie takie coś ale kontakt artsty z publika na jednym zdjeciu, najlepiej sceny jarocińskiej - w czerni i bieli :D
pozdrawiam
fajne
Grupowicz niezbyt rozmowny
Ej ja proponuje zrobić jakiś konkursik na plakat festivalu :D Ludzie na pewno chętnie wezmą udział(tzn. ja na pewno:P) hehe co Wy na to? bo chyba już najwyższa pora zacząć ten Festival troche zareklamować...
lol jak bys nie zauwazyl to wlasnie tutaj mozesz pokazac swoj projekt plakatu a tak wogole to masz racje czas do poczatku festiwalu coraz krotszy ale jutro ma byc znany sklad pierwszego dniawiec chyba cos ruszy :) a ja bede wiedzial czy warto kombinowac z wolnym na jarocin bo do polski mam2000 km ale mam nadzieje ze bedzie warto:angel: pokombinowac z urlopem
Grupowicz niezbyt rozmowny
Mqrcin pokombinuj z urlopem i przyjedź :) Wiem, że tu można wrzucić projekt na plakat...Ale chyba lepiej by było gdyby był to konkurs(że tak powiem)bardziej oficjalny.Gdyby np. dac ogłoszenie o takim konkursie w gazecie itp. to chyba więcej projektow by wplynęło:P:) Jarocin trzeba zacząć reklamować, chociaż ma nie być festiwalem komercyjnym.Bez reklamy jednak nikt oprocz jarociniakow nie przyjdzie bo wiedziec o festiwalu nie bedzie :P potrzeba nam takiej reklamy jaką Jurek Owsiak robi Woodstock'owi!!!
LoL napisał:
Ale chyba lepiej by było gdyby był to konkurs(że tak powiem)bardziej oficjalny.Gdyby np. dac ogłoszenie o takim konkursie w gazecie itp. to chyba więcej projektow by wplynęło:P:)
A o to, to chyba organizatorzy powinni się martwić.
Grupowicz Gaduła
Piki napisał:
Ja bym chętnie zobaczył plakat w starym stylu - takim jak z lat 80 tych
moze i tu by się Kain May przydał ?
Stary to taki?
Grupowicz Gaduła
"Nasz" pomysł "zaskoczył" :-) Będzie nie tylko dobry plakat, ale również scenografia. Możecie trochę pomazać z T. Budzyńskim z Armii.
fot. Erkej
Oficjalna informacja:
Namaluj z Tomkiem Budzyńskim scenografię Jarocin Festiwal
Grupa młodych malarzy stworzy scenografię Jarocin Festiwal 2007. Wielkoformatowe obrazy namalują na początku lipca wraz z Tomkiem Budzyńskim - malarzem, liderem zespołu Armia.
Warsztaty plastyczne "Muzyka - Inspiracje - Manifestacje" dla młodzieży szkół średnich z całej Polski organizuje w dniach 2 - 9 lipca Jarociński Ośrodek Kultury. Projekt został dofinansowany w ramach programu "Rozwój inicjatyw lokalnych" Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego.
Uczestnicy warsztatów wraz z Tomkiem Budzyńskim będą mieli do wykonania konkretne zadanie - stworzenie wielkoformatowych prac malarskich inspirowanych muzyką. Prace te będą eksponowane podczas tegorocznego JAROCIN FESTIWAL 2007 (na obiektach i terenach festiwalowych).
Aby wziąć udział w warsztatach, należy w nieprzekraczalnym terminie do dnia 15 czerwca 2007 r. przesłać formie elektronicznej projekt pracy.
W pierwszym dniu tegorocznego festiwalu, 20 lipca w jarocińskim ratuszu odbędzie się wernisaż wystawy malarstwa Tomasza Budzyńskiego.
Regulamin:
WARSZTATY PLASTYCZNE DLA MŁODZIEŻY
„MUZYKA-INSPIRACJA-MANIFESTACJA”
Zrealizowano w ramach Programu Operacyjnego Rozwój inicjatyw lokalnych
ogłoszonego przez Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego
Jarociński Ośrodek Kultury zaprasza na warsztaty mające na celu połączenie dwóch dziedzin sztuki: „muzyki” w temacie z „plastyką” w realizacji zadania. Pragniemy wyzwolić wśród młodzieży satysfakcję oraz radość płynącą z aktu tworzenia, umożliwić poznanie technik malarskich, pobudzić wyobraźnię do tworzenia własnych dzieł oraz stworzyć możliwość prezentacji prac młodego pokolenia.
REGULAMIN
ORGANIZATORZY:
Jarociński Ośrodek Kultury
TERMIN I MIEJSCE:
02-09 lipca 2007r., Jarociński Ośrodek Kultury, Jarocin, Plac Festiwalu Muzyki Rockowej 1
UCZESTNICY:
Młodzież szkół średnich interesująca się plastyką oraz wyróżniająca się szczególnymi umiejętnościami w tej dziedzinie, uczestnicząca w pozaszkolnych zajęciach plastycznych w klubach, domach kultury i.t.p.
WARUNKI UCZESTNICTWA:
Uczestnicy warsztatów będą mieli do wykonania konkretne zadanie, które polegało będzie na stworzeniu wielkoformatowych prac malarskich o tematyce muzycznej. Prace te będą wyeksponowane podczas tegorocznego JAROCIN FESTIWAL 2007 (na obiektach i terenach festiwalowych).
Aby wziąć udział w warsztatach należy w nieprzekraczalnym terminie do dnia 15 czerwca 2007 r. na adres e-mail: d.ludwiczakjokjarocin.pl; m.oltarzewski
jokjarocin.pl wpisując w temacie: WARSZTATY JOK przesłać projekt pracy proporcjonalnie pomniejszony w stosunku do oryginału (280cm x 360cm) w formacie jpg. Do projektu prosimy załączyć: imię i nazwisko, adres, telefon, e-mail.
Organizatorzy pod przewodnictwem artysty plastyka i muzyka Tomasza Budzyńskiego na podstawie nadesłanych propozycji wybiorą prace do realizacji podczas warsztatów.
Projekty i prace przechodzą na własność organizatora. Zastrzegamy sobie prawo publikowania i reprodukowania prac bez wypłacania honorariów autorskich.
Autorzy wyróżnionych prac zostaną zaproszeni do udziału w warsztatach i powiadomieni o tym fakcie do dnia 22 czerwca br. Informacja na stronie internetowej http://www.jokjarocin.pl/
Ilość uczestników jest ograniczona.
Koszt przejazdu i ubezpieczenia pokrywa uczestnik we własnym zakresie.
ORGANIZATOR ZAPEWNIA:
- zakwaterowanie od dnia 2 do 9 lipca 2007 r.,
- posiłki,
- materiały i narzędzia do realizacji zadania (blejtramy o wymiarach 280cm x 360cm, farby akrylowe,pędzle, wałki i.t.p),
- autorzy prac otrzymają dyplomy, foldery, nagrody rzeczowe oraz wejściówki na JAROCIN FESTIWAL 2007
ZAPRASZAJĄC DO UDZIAŁU W WARSZTATACH
ŻYCZYMY RADOŚCI Z MALOWANIA
ORGANIZATORZY
JAROCIŃSKI OŚRODEK KULTURY
Plac Festiwalu Muzyki Rockowej 1
63 – 200 Jarocin
tel.062 747 30 02
[mail]biurojokjarocin.pl[/mail]
www.jokjarocin.pl