Historia i dzie obecny Festiwali rockowych w Jarocinie
Grupowicz do嗆 aktywny
W innym miejscu proponowa貫m rozwi您anie, aby nie by這 lipy z g這sowaniem. Po prostu Ma豉 Scena w amfiteatrze, kt鏎y jest ogrodzony, bardzo tanie wej軼i闚ki, kt鏎e s r闚nie kuponami do g這sowania...
Grupowicz Bardzo Aktywny
co wy sie tak wszyscy czepiliscie tego glosowania???
Grupowicz niezbyt rozmowny
scena moze byc tam gdzie w tym roku byla pole namiotowe wieksze
acha mam propozycje powinni zroibc tak jak wchodzisz na pole namiotowe to masz
od razu wejscie na scenie i jusz tam drugi raz cie nie sprawdzaja i piwo w srodku ale nie takie
siki weroniki jak ten harnas oczywiscie ochrona jakas inna albo inaczej ja przeszkolic
jedzenie moglo byc da這 sie wszysckto kupic w sklepach tylko trza bylo zagadac z pania
ktora sprzedawala hehe to i winczako dawa豉 acha mozna wnosic piwo tylko w plastiki
pod scena niech zrobia butke z piwem najlepiej tyskie po 3.50 jak bylo naprzeciwko
pola namiotowego ktos tam sprzedawal a 3.50 to cena ktora moge przezyc
wolalbym 5 dni jak w 85 duzo mlodych kapel i np 1 dnia (acha mala scena niech powraca!!)
w amfiteatzre zespoly punkowe 2 giego np metal i tak dalej...
bo tak to nie wiesz na co isc ......
i konkursy jak kolega pisal wczesniej inne najlepiej takie jakie niepamietam nicka tego goscia
zaproponowal bo bylo by smiesznie hahaha
i sprawa do organizator闚 WEZCIE KARCER ZAPROSCIE
i nie podzielac nas jak bydlo przeice oni to specjalnie zrobili pod scena zeby nie bylo koleczka jarocinskiego
ach......... przez 5 minut byl po prawej scenie tylko pozatym spokojnie i bezpiecznie a to mi sie podoba
choc byla mala zadymka ale o tym sie nie mowi:D:D:D
Pozdro Dla ludzi ktorzy CHca Jarocna !!
Nowy Grupowicz
1. TERMIN: przed woodstwockiem, bo p騧niej ma這laty s wypstrykane z kasy
2. Kapele. nie mo積a ogranicza si tylko do punka. s inne nurty ( oczywi軼ie bez hip-hopu czy disco-polo)
3. Gwiazda- festiwal w w璕orzewie udowodni ile os鏏 dodatkowo mo瞠 sci彫望 (w徠pliwa, co prawda ) gwiazda
4. Prohibicja - by豉 w jarocinie zawsze i jako sobie cz貫k radzi. bezsensem jest jednak sprzedaz piwa za ogrodzeniem
5. Prowadz帷y: Tylko nie konio
6. Miejsce - z dala od komar闚 i bagien :)
7. Wi瘯sza scena i telebimy -
8. Podzia dni tematyczny: punk. core, grunge, gotic, metal, reagge, industrial itp
nie wiem czy JOK jest w stanie zorganizowa tak imprez , mo瞠 warto naj帷 profesjonalist闚?
Ostatnio edytowany przez skorup (2006-08-29 18:40:01)
skorup napisa:
2. Kapele. nie mo積a ogranicza si tylko do punka. s inne nurty ( oczywi軼ie bez hip-hopu czy disco-polo)
3. Gwiazda- festiwal w w璕orzewie udowodni ile os鏏 dodatkowo mo瞠 sci彫望 (w徠pliwa, co prawda ) gwiazda
4. Prohibicja - by豉 w jarocinie zawsze i jako sobie cz貫k radzi. bezsensem jest jednak sprzedaz piwa za ogrodzeniem
8. Podzia dni tematyczny: punk. core, grunge, gotic, metal, reagge, industrial itp
nie wiem czy JOK jest w stanie zorganizowa tak imprez , mo瞠 warto naj帷 profesjonalist闚?
G逝pio pisa posta o tre軼i: "Zgadzam si" :-)))
Wi璚 zapytam si o co chodzi z pkt 3 ????
Grupowicz do嗆 aktywny
Ja chcia豚ym aby zagranicznych gwiazd na festiwalu nie by這. Tylko nasza krajowa za這ga. Przecie zagraniczni przyje盥瘸j do W璕orzewa i Szczytna na Hunterfest.
Nowy Grupowicz
gwiazd mo瞠 by zar闚no np legenda: TZN Xenna czy WC (pono sie reaktywowali) jak jaki porz康ny zachodni underground. te wola豚ym 瞠by by to typowo polski festiwal, ale ludzi madrych ma這 i mo瞠 przyda造by si jaka kapelka zagraniczna, co by 軼i庵n帷 wi璚ej luda. nie m闚i o tokio hotel heheheh, ale co legendarnego: np Misfits, Crass, mo瞠 Exploited?
a tak na marginesie. wydaje mi si 瞠 organizatorzy robi,帷y przesiew kapel odrzucali nie dlatego 瞠 kto cienko gra, ale dlatego 瞠 (ich zdaniem) nie pasowa do ich wyobra瞠nia o muzyce na J-2006. nie rozumiem jak m鏬 odpa軼 dr Zoydberg
Grupowicz Bardzo Aktywny
eee ja tam nie jestem za jakas zagraniczna gwiazda,po co sciagac ludzi na chama? jezeli komus sie nie podoba jarocin i jego repertuar to niech po prostu nie przyjezdza
skorup napisa:
a tak na marginesie. wydaje mi si 瞠 organizatorzy robi,帷y przesiew kapel odrzucali nie dlatego 瞠 kto cienko gra, ale dlatego 瞠 (ich zdaniem) nie pasowa do ich wyobra瞠nia o muzyce na J-2006. nie rozumiem jak m鏬 odpa軼 dr Zoydberg
albo zesp馧 BALSAM z Wroc豉wia... pisane by這 o tych 2 wykoawnach na FORUM...
Co ciekawe, oba zespoly wybrali w pierwszym rozdaniu "jurorzy" z Jarocina. w drugim rozdaniu wycieli je Kordaszewski, Sankowski, Kurzawa...
1/ Kto ocenia na etapie: "eliminacje zespo堯w amatorskich na
podstawie nades豉nych nagra demo" (konkretne nazwiska) -- tu rozumiem
wybranie 20 zespo堯w, a wcze郾iej chyba 60 zespo堯w.
Pierwszy odsiew, czyli wybranie 60 zespo堯w (mia這 by 50, ale by這 du穎
dobrych grup), by przeprowadzony w Jarocinie - zespo造 wybrali ludzie z
Jarocina, kt鏎zy od lat s pasjonatami tego typu muzyki - Adam Martuzalski -
basista grupy Acapulco, kiedy dziennikarz muzyczny "Ja Radia Jarocin",
Hieronim 圭igasz - dziennikarz muzyczny, cz這nek kilku mi璠zynarodowych
stowarzysze muzycznych, Andrzej Musia貫k - instruktor muzyczny, szef dzia逝
organizacji imprez w Jaroci雟kim O鈔odku Kultury.
Z tych 60-ciu, ostatecznych dwadzie軼ia wybrali: Piotr Kordaszewski - szef
muzyczny Bis Polskiego Radia, Robert Sankowski - dziennikarz muzyczny gazety
Wyborczej, Marek Kurzawa - szef Jarocin Festiwal 2006.
Z zagranicznymi gwiazdami w Jarocinie to zawsze by niewypa
Wyst瘼 瘸dnej z nich nie okaza si czymkolwiek wyj徠kowym, nie m闚i帷 o tym, 瞠 gdy w 1989 organizatorzy sprowadzili jak捷tam kapel z ZSRR, publika kaza豉 im wyp... i do wyst瘼u nie dosz這
Najlepiej w ca貫j historii wyst瘼闚 zagranicznych kapel w Jarocinie wypad koncert czechos這wackiej kapeli FPB w 1985r w amfiteatrze
Go軼ie przyjechali jako widzowie ale uda這 im si za豉twi granie - zrobili "show" dla 8000 ludzi
Nienajgorsze by這 te przyj璚ie japo雟kiej kapeli THE STALIN w roku 1990 ale to bardziej dla tego, 瞠 byli ciekawostk z dalekiego kraju, ni jakim tam super zespo貫m
My郵, 瞠 mamy w kraju wystarczaj帷o dobre zespo造 i nie potrzeba anm zagranicznych gwiazdek, przynajmniej nie w Jarocinie
Grupowicz Gadu豉
Piki napisa:
Najlepiej w ca貫j historii wyst瘼闚 zagranicznych kapel w Jarocinie wypad koncert czechos這wackiej kapeli FPB w 1985r w amfiteatrze
Go軼ie przyjechali jako widzowie ale uda這 im si za豉twi granie - zrobili "show" dla 8000 ludzi
Do Amfiteatru raczej nie wejdzie 8 tys. ludzi. Jakie jest 廝鏚這 tej informacji. Nazwa FPB jako mi umkn窸a.
Opowiada o tym wokalista Uz Smije Doma (czy jako tak) w ostatnim "Pasa瞠rze"- w 85 by wokalist FPB
Na stronie kapeli Stan Zvezda http://republika.pl/stan_zvezda/wyborcza_html.html jest zdj璚ie FPB z Jarocina 85 (podpisane b喚dnie FBB)
Nowy Grupowicz
Ja tam chc mie tylko twardy grunt pod nogami. Wi璚ej nie potrzebuj;) Aha, za gwiazdy dzi瘯uj. Nie r鏏my z Jarocina Sopotu, bo wtedy dostaniemy amfiteatr, ale nie buraczany, tylko le郾y;p
Go嗆
skorup napisa:
rzeczywi軼ie tyle lego punkrocka by這, 瞠 szok... -_-'
Z komunikatu prasowego, wydanego przez organizator闚 jarocina'86:
"Jak co roku wszystkich widzow Festiwalu obowiazuje karnet wstepu (wazny wylacznie z fotografia wlasciciela), ktory upowania do wstepu na wszystkie 5 dni koncertow i otwartych prob. jednoczesnie karnet upowaznia do bezplatnego korzystania z basenow znajdujacych sie przy stadionie."
W przysz造m roku te tak mogliby zrobi, tylko przed basenem chyba by musia豉 sta policja z alkomatem, coby si ludzie nie potopili :)